Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Biden: Dajmo si priložnost

Wilmington, 8. novembra - Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden je v nagovoru ob zmagi zagotovil, da bo predsednik za vse Američane, tudi tiste, ki ga niso volili.

ZDA, Wilmington.
Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden je v nagovoru ob zmagi Američane pozval, naj si dajo priložnost, naj se spet vidijo in slišijo.
Foto: Xinhua/STA

Amerika je lok moralnega vesolja spet upognila v smer pravičnosti. Vsi smo Američani, dajmo si priložnost, je dejal. Poudaril je, da je čas za umik ostre retorike, saj politični nasprotniki niso sovražniki.

Napovedal je, da bo že jutri imenoval posebno komisijo, ki bo v času predsedniške tranzicije postavila temelje za ukrepanje vlade proti pandemiji.

Nasprotnika na volitvah, republikanskega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ni omenjal. Trump sicer poraza še ne priznava, njegova kampanja je vložila številne tožbe proti izidu volitev.

Kamala Harris, ki bo 20. januarja postala prva podpredsednica ZDA v zgodovini, pa se je v nagovoru posebej zahvalila temnopoltim volivcem, ki so prišli množično volit.

np/rp/np
© STA, 2020