Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V kranjski občini v enem kosu prestavili več kot 60 ton težko kapelico

Kranj, 7. novembra - V Mestni občini Kranj so danes v okviru obnove ceste Breg-Mavčiče opravili svojevrstno delo. Prestavili so več kot 60 ton težko kapelico iz druge polovice 19. stoletja na 60 metrov bolj severno lokacijo na drugi strani ceste. Gre za največji objekt, ki so ga doslej na območju občine prestavili v enem kosu.

Kranj.
V Mestni občini Kranj so danes v okviru obnove ceste Breg-Mavčiče prestavili več kot 60 ton težko kapelico iz druge polovice 19. stoletja. Gre za največji objekt, ki so ga doslej na območju občine prestavili v enem kosu.
Foto: MO Kranj

Pri obnovi ceste Breg-Mavčiče na odseku od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4 širijo 570 metrov dolgo cestišče z enostranskim pločnikom in dvostransko kolesarsko stezo. V 591.000 evrov vreden projekt, ki ga izvaja Gorenjska gradbena družba, je vključena tudi obnova vodovoda, meteorne kanalizacije, javna razsvetljava, vgraditev cevi za fekalno kanalizacijo in prestavitev kapelice na novo lokacijo, saj je ta stala na območju razširitve ceste.

Prestavitev kapelice si je ogledal tudi kranjski župan Matjaž Rakovec.

bs/vr/bs
© STA, 2020