Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Biden napovedal zmago na predsedniških volitvah v ZDA

New York, 7. novembra - Nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden je sinoči, ko se je preštevanje glasov ameriških volivcev v ključnih državah še vedno nadaljevalo, napovedal, da bo zmagal na predsedniških volitvah. Zmage pa ni uradno razglasil, kot je to storil v sredo predsednik Donald Trump, ko še ni bilo preštetih več kot 33 milijonov glasov.

ZDA, Wilmington.
Nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden je v petek zvečer, ko se je preštevanje glasov ameriških volivcev v ključnih državah še vedno nadaljevalo, napovedal, da bo zmagal na predsedniških volitvah.
Foto: Xinhua/STA

Američane je pozval, naj ostanejo mirni, ohranijo vero in zaupanje v sistem ter potrpežljivo počakajo, dokler ne bodo prešteti vsi glasovi.

Do sinoči je imel še vedno zagotovljenih 253 od 270 elektorskih glasov, kolikor jih je potrebno za zmago. Trump jih je imel 214 in tako lahko ostane še najmanj do danes ali kakšen dan več.

Biden za dokončno zmago potrebuje Pensilvanijo z 20 elektorskimi glasovi, ali pa kakšno kombinacijo dveh držav, kjer še niso prešteli dovolj glasov - Arizona, Georgia, Nevada, Severna Karolina.

vr/rp/vr
© STA, 2020