Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Thaci v priporu posebnega sodišča v Haagu

Haag, 6. novembra - Hashim Thaci je v priporu posebnega sodišča za vojne zločine na Kosovu v Haagu, potem ko je včeraj odstopil s položaja predsednika Kosova po potrditvi obtožnice zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti na Kosovu in v Albaniji med kosovskim konfliktom v letih 1998 in 1999.

Ljubljana.
Kosovski predsednik Hashim Thaci je odstopil s položaja predsednika Kosova po potrditvi obtožnice zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti na Kosovu in v Albaniji med kosovskim konfliktom v letih 1998 in 1999.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V priporu sta tudi bivši predsednik parlamenta Kadri Veseli in vodja poslanske skupine Samoopredelitve Rexhep Selimi, ki sta se skupaj z njim včeraj prostovoljno predala. V priporu v Haagu je tudi bivši predsednik parlamenta Jakup Krasniqi.

Sodišče je včeraj objavilo obtožnico proti četverici. Po individualni odgovornosti so obtoženi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, ki so jih od marca 1998 do septembra 1999 izvajali pripadniki Osvobodilne vojske Kosova na Kosovu in severu Albanije proti več sto civilistom.

vr/ms/vr
© STA, 2020