Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Med ubitimi in ranjenimi na Dunaju več tujcev

Dunaj, 4. novembra - V terorističnem napadu, ki je v ponedeljek zvečer pretresel Dunaj, sta bila ubita kar dva tujca - 24-letna Nemka, ki je delala kot natakarica, in 21-letnik iz Severne Makedonije. Poleg njiju je 20-letni simpatizer Islamske države ubil še 39-letnika in 44-letnico iz Avstrije.

Avstrija, Dunaj.
Predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka, predsednik države Alexander van der Bellen in kancler Sebastian Kurz so položili vence na prizorišču terorističnega napada.
Avstrijska vlada je po terorističnem napadu, ki je v ponedeljek pretresel Dunaj, razglasila tridnevno žalovanje, ki bo trajalo do vključno četrtka.
Foto: Roland Schlager/APA/dpa/STA

Tudi med 23 ranjenimi je kar nekaj tujcev, med drugim državljani sosednjih Nemčije in Slovaške, Luksemburga, Afganistana ter Bosne in Hercegovine, a prevladujejo Avstrijci, so pojasnili na dunajski policiji. 13 ranjenih zaenkrat še ostaja v bolnišnici, od tega trije na intenzivni negi, a je njihovo stanje stabilno.

Napadalca je policija v posredovanju - slabih deset minut po začetku napada - ubila. Še vedno pa ni gotovo, ali je deloval sam ali je imel sodelavce, čeprav policija dokazov o slednjem zaenkrat naj ne bi imela.

jav/vr/jav
© STA, 2020