Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janša prepričan v Trumpovo zmago

Ljubljana, 4. novembra - Premier Janez Janša je dopoldne na Twitterju zapisal, da je že jasno, da so Američani še za štiri leta izvolili predsednika Donalda Trumpa. Več ko bo zavlačevanja in zanikanja dejstev s strani osrednjih medijev, večji bo triumf za predsednika, je tvitnil Janša. Republikancem je čestital za dobre rezultate volitev po vseh ZDA.

Ljubljana.
Premier Janez Janša je dopoldne na Twitterju zapisal, da je že jasno, da so Američani še za štiri leta izvolili predsednika Donalda Trumpa. "Več ko bo zavlačevanja in zanikanja dejstev s strani osrednjih medijev, večji bo triumf za predsednika," je tvitnil Janša. Republikancem je čestital za dobre rezultate volitev po vseh ZDA. Twitter je zatem ob Janševem sporočilu objavil opozorilo "Uradni viri ob objavi tega tvita še niso razglasili zmagovalca."
Foto: Twitter

ZDA, Washington.
V ZDA potekajo 59. predsedniške volitve, na katerih predsednika Donalda Trumpa izziva Joe Biden.
Prenos izjave aktualnega predsednika ZDA Donalda Trumpa.
Foto: Xinhua/STA

V ZDA še vedno štejejo glasovnice s torkovih predsedniških volitev, tudi v nekaterih državah, ki bodo ključne za zmago. Po dosedanjih rezultatih ima Trump 213 elektorskih glasov, njegov izzivalec Joe Biden pa 238. Za zmago je potrebnih 270 elektorskih glasov.

Trump je sicer v nagovoru podpornikom že izrazil prepričanje, da bo zmagal. Hkrati je napovedal, da bodo od vrhovnega sodišča zahtevali konec preštevanja glasovnic ter demokrate obtožil, da skušajo poneveriti volitve.

sk/mc/sk
© STA, 2020