Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenska študentka na Dunaju: Ob napadu vladala velika panika

Dunaj, 3. novembra - Ob sinočnjem napadu na Dunaju, v katerem so bili ubiti najmanj štirje ljudje, je v mestu vladala velika panika, je v pogovoru za STA povedala Slovenka Ana Renko, ki študira pravo v avstrijski prestolnici.

Avstrija, Dunaj.
V ponedeljek zvečer je Dunaj pretresel teroristični napad. Zahteval je štiri smrtne žrtve, ubit pa je bil tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države.
Avstrijska policija.
Foto: Xinhua/STA

Njeni prijatelji so bili v centru, ko se je to dogajalo. Vse je bilo zelo strah. Nihče ni natančno vedel, kaj se dogaja, ker je bilo veliko lažnih informacij v zvezi z napadom, je povedala 19-letnica, ki na Dunaju živi od začetka oktobra.

Sama je bila na srečo doma, je še poudarila. Dodala je, da so oblasti meščane sinoči pozvale, naj ostanejo doma in ugasnejo vse luči. Avstrijska vlada jih je tudi danes pozvala, naj bodo doma.

Napad je bil po besedah študentke prava precej nepričakovan, saj Dunaj velja za varno mesto. Trg Schwedenplatz, kjer je potekal napad, velja za priljubljeno zbirališče mladih, tja pogosto zahaja tudi sama.

blm/mlj/blm
© STA, 2020