Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po napadu na Dunaju aretacije v St. Pöltnu, marsikje okrepljena policijska prisotnost

Dunaj/Skopje, 3. novembra - Policijska preiskava sinočnjega terorističnega napada na Dunaju se je usmerila tudi v glavno mesto dežele Spodnja Avstrija, St. Pölten, kjer je policija po hišnih preiskavah prijela dva človeka. Šlo naj bi za kontaktne naslove napadalca z Dunaja. 20-letnik je bil po navedbah notranjega ministra Karla Nehammerja islamist tako z avstrijskim kot makedonskim državljanstvom.

Avstrija, Dunaj.
V ponedeljek zvečer je Dunaj pretresel teroristični napad. Zahteval je štiri smrtne žrtve, ubit pa je bil tudi napadalec, ki naj je bil simpatizer Islamske države.
Avstrijska policija.
Foto: dpa/STA

Severna Makedonija je danes potrdila sodelovanje z Avstrijo glede napada, za katero je avstrijska policija zaprosila prek Europola.

Nehammer je še pred tem povedal, da v okolju storilca potekajo obsežne preiskave in racije. Prijetih naj bi bilo že več ljudi. Na Dunaju je danes mobiliziranih okoli tisoč policistov.

O okrepljeni policijsko prisotnosti zlasti na javnih mestih poročajo iz Salzburga, ter iz avstrijske Koroške, Štajerske in iz Gradiščanske.

spo/mlj/spo
© STA, 2020