Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Iz sveta se vrstijo obsodbe napada na Dunaju in izrazi solidarnosti

Berlin/London/Pariz/Rim/New York, 3. novembra - Iz sveta se po sinočnjem terorističnem napadu na Dunaju, ki je terjal življenja najmanj štirih ljudi, vrstijo obsodbe in izrazi solidarnosti. Nemška kanclerka Angela Merkel je sporočila, da je boj proti islamističnemu terorizmu naš skupni boj. Britanski premier Boris Johnson je tvitnil, da Velika Britanija skupaj z Avstrijo stoji proti terorju.

Avstrija, Dunaj.
V ponedeljek zvečer je Dunaj pretresel teroristični napad. Zahteval je štiri smrtne žrtve, ubit pa je bil tudi napadalec, ki naj je bil simpatizer Islamske države.
Avstrijska policija.
Foto: dpa/STA

Avstrija, Dunaj.
V ponedeljek zvečer je Dunaj pretresel teroristični napad. Zahteval je štiri smrtne žrtve, ubit pa je bil tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države.
Avstrijska policija.
Foto: dpa/STA

Solidarnost z Avstrijo je izrazil madžarski zunanji minister Peter Szijjarto, ki je menil, da bi morala Evropa stopiti skupaj proti valu terorizma, ki ji grozi.

Tudi italijanski premier Giuseppe Conte je obsodil napad, zunanji minister Luigi di Maio pa menil, da se mora Evropa odzvati. Francoski predsednik Emmanuel Macron je zatrdil, da se Evropa ne bo uklonila teroristom. Tudi v Bruslju so dejanje obsodili.

Napad je kot odvratno dejanje terorizma obsodil tudi predsednik ZDA Donald Trump.

spo/mlj/spo
© STA, 2020