Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Avstrijski zdravstveni minister opozarja na preobremenjenost bolnišnic

Dunaj, 2. novembra - Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je danes opozoril, da je stanje v državi zaradi novega koronavirusa že alarmantno in da se bolnišnice že soočajo s preobremenjenostjo. Če se bo sedanji trend nadaljeval, bo v drugo polovici novembra stanje že kritično, je opozoril.

Avstrija, Dunaj.
Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je na novinarski kofnerenci opozoril, da je stanje v državi zaradi novega koronavirusa že alarmantno in da se bolnišnice že soočajo s preobremenjenostjo. Če se bo sedanji trend nadaljeval, bo v drugi polovici novembra stanje že kritično.
Foto: dpa/STA

V samo tednu dni se je število bolnikov s covidom-19 v bolnišnicah povečalo za 62 odstotkov, na intenzivni negi pa kar za 78 odstotkov, je še opozoril minister in pozval k striktnemu upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja virusa.

Jutri bodo sicer v državi začeli veljati novi ukrepi. Med drugim bodo zaprli gostinske obrate in praktično vse kulturne in druge javne ustanove. Začela bo veljati tudi prepoved gibanja izven stanovanja med 20. in 6. uro.

V Avstriji so v minulem dnevu sicer zabeležili 4135 novih okužb s koronavirusom.

ms/mlj/ms
© STA, 2020