Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Današnja najbolj čarovniška noč v letu nas ne bo smela zavesti k nespoštovanju omejitvenih ukrepov

Ljubljana, 31. oktobra - Noč čarovnic, 31. oktober, je sicer res najbolj čarovniška noč v letu, a bo treba tudi nocoj spoštovati ukrepe za zajezitev epidemije covida-19. Tu ne bo v pomoč noben čarovniški napoj. Kljub temu pa poznavalci trdijo, da se bo mogoče dobro zabavati tudi ob upoštevanju omejitev.

Madžarska, Budimpešta.
Noč čarovnic je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Komercialne dejavnosti ob noči bodo letos odpadle. Nekaj manj zadreg zaradi tega bodo imeli otroci in mladostniki, saj so v digitalnem mladinskem centru ljubljanskega javnega zavoda Mladi zmaji zanje pripravili ustvarjalni umetniški izziv na to temo.

Sicer pa se bo treba zanesti na lastno ustvarjalnost. Lahko se denimo spremenimo v dobrega duhca in na prijateljevem pragu pustimo vrečko dobrot. Lahko doma pripravimo kviz o grozljivih filmih. Ljubitelji gravžastih jedi pa bodo lahko spekli brie mumijo iz koluta sira brie, ovitega v trakove listnatega testa.

pse/pa
© STA, 2020