Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za posledicami covida-19 umrl metropolit Srbske pravoslavne cerkve v Črni gori Amfilohije

Podgorica, 30. oktobra - Vpliven vodja Srbske pravoslavne cerkve - SPC - v Črni gori, metropolit Amfilohije je danes v 83. letu starosti umrl za posledicami koronavirusne bolezni 19, so sporočili iz cerkve. Pokopali ga bodo v nedeljo v kripti cerkve v Podgorici.

Črna gora, Podgorica.
Vpliven vodja Srbske pravoslavne cerkve (SPC) v Črni gori, metropolit Amfilohije je danes v 83. letu starosti umrl za posledicami koronavirusne bolezni 19.
Arhivska fotografija metropolita Amfilohije iz leta 2008.
Foto: Tanjug/STA

Umrl je v bolnišnici v Podgorici, kjer se je zdravil zaradi covida-19 od 6. oktobra. Iz cerkve so 20. oktobra sicer sporočili, da ni več pozitiven na koronavirus, a se mu je pljučnica poslabšala, zato je ostal v bolnišnici.

Vodja vplivne SPC v Črni gori - s tem pa tudi drugi najvišji predstavnik v hierarhiji SPC takoj za patriarhom Irinejem - je bil od leta 1990, torej tudi v času razpada nekdanje Jugoslavije in ločitve Črne gore od Srbije leta 2006. Bil je neomajen zagovornik srbskih interesov in oster kritik predsednika Črne gore Mila Đukanovića, ki je vodil prizadevanja države za samostojnost.

vr/mlj/vr
© STA, 2020