Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Češka med pandemijo imenovala novega ministra za zdravje

Praga, 29. oktobra - Češka, ki je ena od najhuje prizadetih držav članic EU v pandemiji covida-19, je dobila novega ministra za zdravje. Predsednik Miloš Zeman je danes Janu Blatnyju predal potrdilo o imenovanju.

Češka, Praga.
Novi češki minister za zdravje Jan Blatny in premier Andrej Babiš na novinarski konfereci po srečanju.
Češka, ki je ena od najhuje prizadetih držav članic EU v pandemiji covida-19, je dobila novega ministra za zdravje, potem ko je zaradi kršenja ukrepov za zajezitev pandemije s položaja odstopil dosedanji minister Roman Prymula.
Foto: dpa/STA

Blatny je na položaju nasledil Romana Prymulo, ki je moral položaj zapustiti po enem mesecu. Mediji so namreč razkrili, da je kršil ukrepe za zajezitev pandemije, kar je sprožilo val kritike v javnosti. Prymulo so zasačili, ko je zapuščal restavracijo, čeprav je sam v okviru ukrepov odredil zaprtje gastronomskih obratov.

Zeman je danes posvaril Blatnyja, da bo kot minister tarča napadov, saj je politika neprijetna stvar. Novi minister velja za nepopisan list. Specialist za krvne bolezni pri otrocih je do sedaj delal v Brnu, spomladi pa naj bi covid-19 označil za malce hujšo gripo.

set/ms/set
© STA, 2020