Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za noč čarovnic bomo morali biti letos zaradi epidemije še bolj ustvarjalni

Ljubljana, 30. oktobra - Komaj smo se v Sloveniji navadili na praznovanje noči čarovnic, ki smo jo prevzeli iz zahodnoevropskih držav in ZDA, je letos pred nami 31. oktober, ko bo treba spoštovati ukrepe za zajezitev epidemije. Glede na to bomo morali biti še bolj ustvarjalni, da bo najstrašnejša noč v letu takšna, kot mora biti.

Madžarska, Budimpešta.
Noč čarovnic je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Tam, kjer menijo, da brez čarovnij in naježene kože ob grozljivih filmih ne gre niti v času epidemije, pa so vsebine prenesli na internet in druge načine sodobne komunikacije. V Ljubljani so denimo v digitalnem mladinskem centru javnega zavoda Mladi zmaji v tem tednu pripravili ustvarjalni umetniški izziv na to temo, v Šiški pa teden z naslovom Ojoj! Horror.

Po družbenih omrežjih se vrstijo ideje, kako se zabavati tudi ob omejitvah. Po eni od njih se lahko spremenimo v dobrega duhca in na pragu soseda pustimo vrečko dobrot.

pse/moz
© STA, 2020