Melania Trump - Slovenka v Beli hiši

Ljubljana, 28. oktobra - Kariera fotomodela je Melanio Knauss pripeljala v New York, kjer je leta 1998 spoznala razvpitega poslovneža Donalda Trumpa. Rodila se je sicer v Sevnici leta 1970 kot Melanija Knavs, kariero fotomodela je začela že pri 16 letih, preden je šla v New York, je delala v Milanu in Parizu.

ZDA, Washington.
Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump.
Foto: dpa/STA
Arhiv: dpa/STA

S Trumpom sta se poročila leta 2005 in imata sina Barrona, ki govori tudi slovensko.

Kot prva dama je Melania Trump veljala za precej nedostopno, držala se bolj v ozadju in tudi v predvolilni kampanji ni bila zelo aktivna. Prvi in edini samostojni nastop za predsedniško kampanjo moža je imela teden dni pred volitvami, ko je demokrate obtožila, da delijo državo, njihovega predsedniškega kandidata, da ima socialistično agendo, medije pa, da le opravljajo.

Kot prva dama je sicer največ pozornosti namenjala problemu nasilništva med otroki. Leta 2018 je sprožila kampanjo Bodi najboljši, namenjeno mladim in boju proti nasilju preko spleta ter zlorabi mamil.

Trumpova se v Belo hišo ni preselila hkrati s soprogom, ampak šele nekaj mesecev kasneje. Pojasnila je, da je v New Yorku ostala, da bi sin lahko končal šolsko leto. V medijih so se kasneje pojavila namigovanja, da je v New Yorku ostala, da si je od Trumpa izposlovala ugodnejše pogoje zase in za sina Barrona.

arh/arh
© STA, 2020