Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Češkem znova več kot 15.000 novih okužb z novim koronavirusom

Praga, 28. oktobra - Na Češkem so v zadnjem dnevu potrdili 15.663 novih okužb z novim koronavirusom, kar je po štirih dnevih nov dnevni rekord. Od začetka epidemije so na Češkem, ki ima okoli 10,7 milijona prebivalcev, potrdili skupno 284.033 okužb, od tega je umrlo 2547 ljudi. Država je ob Belgiji med najhuje prizadetimi v Evropski uniji glede na število prebivalcev.

Češka, Praga.
Zdravstvena delavca na oddelku za intenzivno nego Splošne univerzitetne bolnišnice v Pragi čakata na rentgenski posnetek bolnika, okuženega s covid-19.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Novi koronavirus je danes vplival tudi na državni praznik, tradicionalno podelitev odlikovanj so namreč preložili na prihodnje leto. Predsednik Miloš Zeman bo namesto tega drevi po televiziji nagovoril državljane.

Vlada Andreja Babiša je v preteklih tednih sprejela stroge ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Prvič je danes med polnočjo in 5. uro veljala policijska ura, v prihodnjih nočeh pa bo veljala med 21. in 5. uro. Tudi sicer prosijo državljane, naj čez dan ostanejo doma.

set/vr/set
© STA, 2020