Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Italiji se krepijo protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa

Torino/Trst/Neapelj, 27. oktobra - V Italiji se krepijo protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa. Sinoči so se protestniki med drugim zbrali na ulicah Neaplja, Trsta, Torina in Milana. Ponekod so izbruhnili izgredi, policija pa je aretirala več deset protestnikov.

Italija, Rim.
V Italiji od ponedeljka veljajo novi zaostreni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.
Policijski avto pred gostinskim lokalom.
Foto: Xinhua/STA

Italija, Neapelj.
Protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa na ulicah Neaplja. Protestniki, ki nasprotujejo policijski uri, ki so jo uvedli v deželi Kampanija, so v Neaplju v policiste metali predmete. Regionalne oblasti so ob tem napovedale skorajšnjo uvedbo karantene.
Foto: dpa/STA

V Torinu so prijeli 15 protestnikov, ki so razbijali izložbe in plenili po trgovinah, še šest so jih ovadili. Zamaskirani protestniki so v policiste metali petarde in druge predmete, na kar se je policija odzvala s solzivcem. Na protestih v prestolnici dežele Piemont je bilo poškodovanih okoli deset policistov, pa tudi novinar.

V Milanu so medtem protestniki s steklenicami, kamni in petardami obmetavali sedež dežele Lombardija. Policija je v povezavi s protesti zaradi uničevanja in upiranja varnostnim silam ovadila 28 oseb, med njimi je 13 mladoletnikov.

blm/mlj/blm
© STA, 2020