Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Italiji se krepijo protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa

Torino/Trst/Neapelj, 27. oktobra - V Italiji se krepijo protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa. Sinoči so se protestniki med drugim zbrali na ulicah Neaplja, Trsta, Torina in Milana. Ponekod so izbruhnili izgredi, policija pa je aretirala več protestnikov.

Italija, Rim.
V Italiji od ponedeljka veljajo novi zaostreni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.
Policijski avto pred gostinskim lokalom.
Foto: Xinhua/STA

Italija, Neapelj.
Protesti proti ukrepom za zajezitev novega koronavirusa na ulicah Neaplja. Protestniki, ki nasprotujejo policijski uri, ki so jo uvedli v deželi Kampanija, so v Neaplju v policiste metali predmete. Regionalne oblasti so ob tem napovedale skorajšnjo uvedbo karantene.
Foto: dpa/STA

V središču Trsta se je zbralo več tisoč lastnikov lokalov, trgovin in malih podjetnikov. Nekateri protestniki so v poslopje prefekture metali dimne bombe, ki so zadele nekaj policistov. Predsednik dežele Furlanija - Julijska krajina Massimiliano Fedriga in tržaški župan Roberto Dipiazza sta obsodila nasilje med mirnimi protesti.

Več tisoč protestnikov se je zbralo tudi na glavnem trgu v Neaplju. Policija je aretirala protestnika. V Torinu so prijeli deset protestnikov, ki so razbijali izložbe in plenili po trgovinah.

Italijansko notranje ministrstvo je posvarilo pred nasilnimi protesti.

blm/mlj/blm
© STA, 2020