Irska zaradi pandemije uvaja najstrožje ukrepe v Evropi

Dublin, 20. oktobra - Irska se za najmanj šest tednov vrača na najstrožjo raven ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, je sinoči sporočil irski premier Micheal Martin. Omejitve, ki bodo začele veljati jutri opolnoči, so med najstrožjimi v Evropi in pomenijo bolj ali manj popolno zaprtje države, kakršnim smo bili na stari celini priča spomladi.

Irska, Dublin.
Irska se za najmanj šest tednov vrača na najstrožjo raven ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, je sporočil irski premier Micheal Martin.
Foto: dpa/STA

Irska, Dublin.
Irska se za najmanj šest tednov vrača na najstrožjo raven ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Omejitve, ki bodo začele veljati v sredo, so med najstrožjimi v Evropi in pomenijo bolj ali manj popolno zaprtje države, kakršnim smo bili na stari celini priča spomladi.
Foto: dpa/STA

V državi bodo zaprte vse trgovine z izjemo tistih za osnovne potrebščine, vse aktivnosti bodo omejene na največ pet kilometrov od doma, restavracije in bari bodo lahko odprti zgolj za prevzem ali dostavo. Celo na delo bodo lahko odšli le tisti v najnujnejših poklicih.

Na prostem bo še dovoljeno druženje članov dveh različnih gospodinjstev, dovoljeni so tudi t. i. socialni mehurčki za pomoč osamljenim. Poleg tega ostajajo odprti vrtci in šole, tudi profesionalni športni dogodki bodo še naprej dovoljeni.

jav/mc/jav
© STA, 2020