Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Bangkoku zborovanji nasprotnikov vlade in podpornikov monarhije

Bangkok, 14. oktobra - V Bangkoku sta se danes soočila protesta nasprotnikov vlade in podpornikov monarhije. Skupini protestnikov sta se zbrali pred spomenikom demokraciji, preden naj bi se mimo peljala kolona vozil s kraljem Maho Vajiralongkornom.

Tajska, Bangkok.
Protivladni protestniki zbrani pri Spomeniku demokraciji v Bangkoku.
Prodemokratični aktivisti že več mesecev organizirajo proteste, na katerih zahtevajo odstop premierja Prayuta Chan-o-chaja, nekdanjega poveljnika tajske vojske, ki je oblast prevzel z vojaškim udarom pred šestimi leti.
Foto: dpa/STA

Mladi aktivisti že več mesecev organizirajo proteste v Bangkoku, na katerih zahtevajo odstop premierja Prayuta Chan-o-chaja, nekdanjega poveljnika tajske vojske, ki je oblast prevzel z vojaškim udarom pred šestimi leti. Nekateri protestniki zahtevajo tudi reformo monarhije, s čimer so stopili na žulj tajski eliti, ki neomajno stoji ob strani kralju.

Prodemokratični aktivisti so danes svoje zborovanje pripravili prej, da bi se izognili morebitnim spopadom z rojalisti, ki so se začeli zbirati na območju, preden naj bi se mimo peljala kraljeva povorka.

jk/ms/jk
© STA, 2020