Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob začetku del na daljnovodu Cirkovce-Pince srečanje Janše in Orbana

Kidričevo, 14. oktobra - Eles bo opoldne s slovesnostjo v Kidričevem tudi uradno začel gradnjo 2x400 kilovoltnega daljnovoda Cirkovce-Pince. Zbranim bo spregovoril predsednik vlade Janez Janša, na slovesnosti se mu bosta pridružila še madžarski premier Viktor Orban ter hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman. Janša in Orban se bosta srečala tudi na delovnem kosilu.

Ljubljana.
Predsednik vlade Janez Janša.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Dol pri Ljubljani.
Logotip družbe ELES.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, se bosta v pogovorih med drugim dotaknila nekaj osrednjih bilateralnih tem, razmer glede pandemije ter aktualnih zadev v Evropski uniji.

Načrtovani prenosni daljnovod, ki predstavlja del povezave med vsemi tremi državami, je ena glavnih prioritet slovenske vlade pri razvoju energetske infrastrukture. Projekt je vreden nekaj več kot 130 milijonov evrov, od tega je približno 50 milijonov evropskih sredstev, saj gre za interesni projekt več držav.

* popravljeno 12:32 v 1. odstavku z informacijo, da bo hrvaški zunanji minister prisoten le na slovesnosti, medtem ko se bosta Janša in Orban sestala tudi na delovnem kosilu

gm/jes
© STA, 2020