Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predstavniki protestnikov varuhu človekovih pravic predali zahtevo za preiskavo uporabe pooblastil policije na petkovih protestih

Ljubljana, 13. oktobra - Skupina protestnic in protestnikov je varuhu človekovih pravic predala zahtevo za preiskavo zakonitosti in sorazmerne uporabe pooblastil policije na petkovem protestu 9. oktobra.

Ljubljana.
Predstavniki protestniškega gibanja so danes varuhu človekovih pravic predali zahtevo za preiskavo zakonitosti in sorazmerne uporabe pooblastil policije na petkovem protestu ter predstavili nadaljnje korake protestov.
Foto: STA

Predstavnik protestnega gibanja Jaša Jenull je po predaji zahteve dejal, da protestniki zaznavajo več grobih kršitev ustave in človekovih pravic v delovanju vlade in policije, predvsem nesorazmernost in nezakonitost odloka o začasni splošni omejitvi, politično zlorabo pooblastil in trenutne zdravstvene situacije za preprečitev svobode izražanja ter politično motivirana policijska represija nad protestniki.

Zaradi po Jenullovih besedah posega v ustavno človekovo pravico do izražanja so protestniki varuha obenem pozvali, naj nadzoruje delovanje policije na prihodnjih petkovih protestih.

Pri varuhu so ob tem dejali, da bodo zahtevo preučili in nato podali mnenje.

rbi/bs/bs
© STA, 2020