Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Hrvaškem pridržali očeta strelca z Markovega trga

Zagreb, 13. oktobra - Hrvaška policija je med preiskavo streljanja, v katerem je bil včeraj na Markovem trgu pred poslopjem hrvaške vlade v Zagrebu huje ranjen 31-letni policist, na domu 22-letnega napadalca, ki je po napadu storil samomor, zasegla več kosov nezakonitega orožja in streliva. Zato so pridržali 57-letnega očeta pokojnega napadalca.

Hrvaška, Zagreb.
Policisti pred poslopjem hrvaške vlade na na Trgu svetega Marka sredi Zagreba, kjer je v ponedeljek nekaj po 8. uri moški z brzostrelko streljal na policista.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Direktor hrvaške policije Nikola Milina je danes potrdil, da so policisti v objektih, ki jih uporablja družina napadalca v vasi Kletište pri Kutini, našli dve puški z optičnim strelnim daljnogledom in dušilci ter skoraj 1200 kosov streliva.

Stanje huje ranjenega policista je po operaciji, ki jo je prestal včeraj, stabilno, je dodal. Poudaril je še, da motiv napada še ni znan. Strelec Danijel Bezuk pa je po napadu na Facebooku zapisal, da je bilo dovolj prevar in brezobzirnega teptanja vrednot brez odgovornosti.

vr/gi/vr
© STA, 2020