Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V politiki različni odzivi na imenovanje Grah Lazarjeve na čelo NPU

Ljubljana, 12. oktobra - Odzivi politike na današnje imenovanje Petre Grah Lazar za v. d. direktorice Nacionalnega preiskovalnega urada so različni.

Ljubljana.
V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je na mesto vodje Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) imenoval Petro Grah Lazar.
V. d. direktorice NPU Petra Grah Lazar, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in dozdajšnji v. d. direktorja NPU Uroš Lepoša.
Foto: Policija.si

V SDS so po besedah poslanca Marijana Pojbiča prepričani, da gre za rešitev, ki je v tem trenutku potrebna, da na NPU vse stvari potekajo tako, kot je treba. Franc Jurša iz DeSUS meni, da ima vlada možnost, da izvede spremembe v policiji, ali so legitimne, pa v tem trenutku ne ve.

Brane Golubović iz LMŠ izraža obžalovanje, da je pozornost vlade v tem trenutku usmerjena v podrejanje podsistemov. Tudi po mnenju Matjaža Hana iz SD ni dobro, da v NPU prihaja do toliko zamenjav.

V Levici po besedah Mateja T. Vatovca ocenjujejo, da gre za energično lomastenje po institucijah, v SAB pa po besedah Maše Kociper menijo, da gre za eno najbolj brutalnih kadrovanj v zgodovini države.

ako/spc/zg/apo
© STA, 2020