Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lenarčič: Za prihodnost Etiopije ključno nadaljevati po poti demokracije

Adis Abeba, 9. oktobra - Volitve v Etiopiji prihodnje leto bodo pomembna preizkušnja za premierja Abiya Ahmeda, lanskega Nobelovega nagrajenca za mir. EU premierju ob obisku v državi sporoča, da je za prihodnost Etiopije ključno nadaljevati po poti demokracije, je danes v Adis Abebi izpostavil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Etiopija, Adis Abeba.
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell in evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič sta v Adis Abebi predala sedem in pol ton opreme za testiranje na novi koronavirus, ki jo bodo afriški centri za preprečevanje in obvladovanje bolezni razdelili med članice Afriške unije.
Foto: Petra Miklavc/STA
Arhiv STA

Visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell pa je poudaril, da unija ne bo dajala lekcij in da je edina pot naprej dialog.

Leto po tem, ko je etiopski premier prejel Nobelovo nagrado za prizadevanja za mir z Eritrejo, se razmere v državi, ki se spoprijema z etničnimi konflikti, sušami, poplavami, napadi kobilic, raznimi epidemijami in pandemijo novega koronavirusa, slabšajo. Od ljudi v etiopski prestolnici je slišati, da se stvari vračajo v stare tirnice in da ni nikakršne svobode medijev.

pm/ms
© STA, 2020