Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Potrebe po skrbi za duševno zdravje mladih vse večje

Ljubljana, 9. oktobra - Mladi so zaradi prehajanja v odraslost v negotovosti glede prihodnosti, zaradi epidemije pa se je letos pridružila še skrb za zdravje njihovih najbližjih. Mladim v stiski je zato treba omogočiti vključevanje v preventivne programe ter pravočasno pomoč, menijo v Mladinskem svetu Slovenije pred svetovnim dnevom duševnega zdravja, 10. oktobrom.

Ljubljana, Slovenska cesta.
Uporaba mask ali drugih oblik zaščite ustno-nosnega predela obraza je obvezna tudi na prostem, če ni mogoče zagotavljati medosebne razdalje najmanj dveh metrov.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Mladinske organizacije lahko po njihovi oceni naslovijo denimo boj proti stigmatizaciji in napačnim predstavam o duševnih težavah. Te so namreč med razlogi, da mladi ne iščejo pomoči ali jo iščejo prepozno, so zapisali v mladinskem svetu.

O tem so spregovorili tudi na včerajšnjem posvetu za predstavnike mladinskih organizacij in drugih institucij, ki se ukvarjajo s področjem duševnega zdravja mladih. Kot ključni problem so navedli slabo dostopnost strokovne pomoči za mlade in dolge čakalne dobe.

pse/apo
© STA, 2020