Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trump po okužbi že dela v Ovalni pisarni Bele hiše

Washington, 8. oktobra - Ameriški predsednik Donald Trump, ki se je okužil z novim koronavirusom, je v sredo že delal v Ovalni pisarni Bele hiše. Ta je sicer dokaj prazna, saj so okuženi številni Trumpovi sodelavci. Predsednikovi zdravniki so v sredo zatrdili, da je od torka brez simptomov.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Donald Trump je govoril z novinarji preden je zapustil Belo hišo v Washingtonu. Pred tem je dejal, da je govoril po telefonu z visokim talibanskim voditeljem.
Arhiv: Xinhua/STA

Na delovnem mestu so Trumpa seznanili s približevanjem orkana Delta obali Mehiškega zaliva ZDA. Tiskovni predstavnik Brian Morgenstern je dejal, da so ga seznanili tudi s potekom pogajanj o proračunski pomoči gospodarstvu in posameznikom zaradi pandemije.

To je tvitnil tudi predsednik, potem ko je objavil nov videoosnetek, v katerem trdi, da se počuti izvrstno. Svojo okužbo je označil za božji blagoslov, saj je lahko preizkusil poskusno zdravljenje in se prepričal, da je učinkovito. Zatrdil je, da bodo takega zdravljenja deležni vsi in da bo poskrbel, da bo brezplačno.

mc/rp/mc
© STA, 2020