Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gantar: Erjavčeva kandidatura nima vpliva na sodelovanje DeSUS v vladi

Ljubljana, 7. oktobra - Odločitev Karla Erjavca, da znova kandidira za predsednika DeSUS, je za začasnega vodjo stranke Tomaža Gantarja pričakovana. Kot je dejal ob robu vladnega obiska na Koroškem, pa Erjavčeva kandidatura in morebitna vrnitev na predsedniško mesto nima vpliva na sodelovanje DeSUS v aktualni vladi, saj o tem ne odloča predsednik stranke.

Slovenj Gradec, pred SB Slovenj Gradec.
Obisk vlade na Koroškem.
Minister za zdravje Tomaž Gantar je dal izjavo za medije ob obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer se s soočajo z vedno večjim številom okuženih v regiji.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Na vprašanje, ali bo podprl Erjavčevo kandidaturo, Gantar ni neposredno odgovoril, je pa opozoril, da DeSUS potrebuje nekoga, ki politiko razume ter pozna delovanje koalicije in vlade.

Glede možnosti povezovanja opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB v okviru pobude pod imenom Koalicija ustavnega loka, h kateri bi povabili tudi DeSUS, pa je Gantar dejal, da zadeva ni vredna komentarja, saj je vsake toliko časa temu podoben predlog v medijih. Dodal je, da zaenkrat še ni slišal za dobro alternativo aktualni vladi.

bs/tz/tz
© STA, 2020