Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija pred Expom predstavila dosežke na področju vesoljskih tehnologij

Ljubljana, 6. oktobra - Slovenija je na današnjem prvem v seriji virtualnih dogodkov, ki predstavljajo uvod v tematike prihodnje svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju, predstavila svoje dosežke na področju vesoljskih tehnologij. Poudarek je med drugim namenila temu, kako investicije v vesolje podpirajo trajnostno gospodarsko rast in ustvarjajo dodano vrednost družbi.

Francoska Gvajana.
Z izstrelišča Kourou v Francoski Gvajani bo predvidoma v petek 18. junija, v vesolje poletela raketa Vega s 53 sateliti, med njimi pa bosta tudi slovenska Trisat in NEMO-HD.
Dr. Martin Lamut iz Centra odličnosti Vesolje-SI med pritrjevanjem UHF anten na mikrosatelit Nemo HD.
Foto: Center odličnosti Vesolje-SI

Kot so sporočili iz javne agencije Spirit Slovenija, je Slovenija predstavitev pripravila kot ena od 14 s strani organizatorja izbranih držav. 30-minutno predstavitev so imele le še ZDA, Rusija in Švica.

Predstavitev Slovenije je po navedbah Spirita izjemna priložnost, da pokaže najnovejša dognanja ter ključne dosežke države, podjetij in institucij ter se umesti na svetovni zemljevid na tem področju. Pomen predstavitve je izpostavil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

mlu/jaz
© STA, 2020