Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada pošilja predlog zakona o demografskem skladu v DZ

Ljubljana, 5. oktobra - Vlada je potrdila predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu, s katerim se bo vse naložbe države združilo pod eno streho, prihodke od njih pa namenilo predvsem za sedanje in prihodnje generacije upokojencev ter za izvajanje ukrepov družinske politike.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so predstavili proračunski memorandum 2021-2022, predlog sprememb proračuna RS za leto 2021 in predlog proračuna RS za leto 2022 ter obravnavali predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec.
Predsednik vlade Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

S tem namenom se predvideva preoblikovanje Slovenskega državnega holdinga v novo družbo, pod okrilje katere se bo združilo lastništvo in upravljanje vseh naložb države z nekaj redkimi izjemami. Nacionalnemu demografskemu skladu naj bi pripojili tudi Kapitalsko družbo ter Družbo za svetovanje in upravljanje.

Slovenski pokojninski sistem, ki deluje na principu solidarnosti, namreč v razmerah vse manjše aktivne populacije ni več zmožen zagotavljati dolgoročne vzdržnosti.

bg/zc
© STA, 2020