Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor v ZN izrazil podporo učinkovitemu multilateralizmu

New York, 24. septembra - Predsednik Borut Pahor je v svojem virtualnem govoru na splošni razpravi svetovnih voditeljev 75. zasedanja Generalne skupščine ZN izrazil podporo učinkovitemu multilateralizmu, govor pa sklenil z optimistično noto soimenjaka Borisa Pahorja, da človeštvo premore dovolj modrosti in moči za izhod iz kriz.

ZDA, New York.
Predsednik Borut Pahor je v svojem virtualnem govoru na splošni razpravi svetovnih voditeljev 75. zasedanja Generalne skupščine ZN izrazil podporo učinkovitemu multilateralizmu, govor pa sklenil z optimistično noto soimenjaka Borisa Pahorja, da človeštvo premore dovolj modrosti in moči za izhod iz kriz.
Foto: Xinhua/STA

Svoj govor je razdelil v pet tematskih sklopov - multilateralizem, tehnološki razvoj in varnost, okolje in biotska raznolikost, solidarnost in človekove pravice ter 75 let Združenih narodov, o čemer je že v ponedeljek potekal poseben temu namenjen vrh z govori svetovnih voditeljev, ki se ga je virtualno tako kot ostali udeležil tudi sam.

Letošnja splošna razprava poteka virtualno zaradi pandemije koronavirusa in voditelji nastopajo z vnaprej posnetimi govori, ki jih predvajajo v dvorani GS ZN.

mlj/rp/ms/mlj
© STA, 2020