Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Koroškem včeraj precejšen porast okužb z novim koronavirusom

Črna na Koroškem, 23. septembra - Na Koroškem so včeraj po podatkih Sledilnika za covid-19 potrdili kar 18 novih okužb z novim koronavirusom, skupno pa je v regiji 57 aktivnih primerov. Med drugim se število okuženih povečuje v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem, v Koroškem domu v Črnečah pa po zadnjih brisih novih okužb niso potrdili.

Črna na Koroškem, kulturni dom.
Seja Sveta Koroške regije, na kateri so govorili tudi o spopadanju z razmerami ob širjenju novega koronavirusa na Koroškem.
Zbrani na seji Sveta Koroške regije.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Črna na Koroškem, CUDV Črna.
V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem se spopadajo s širjenjem novega koronavirusa med varovanci in zaposlenimi.
Osrednja stavba CUDV Črna.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

O spopadanju z razmerami so danes govorili tudi na seji Sveta Koroške regije v Črni. Zdravnica Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem Zdenka Koželj Rekanović je med drugim ocenila, da so razmere v regiji v drugem valu širjenja virusa precej slabše kot v spomladanskem delu.

Medtem ko je bilo v prvem valu na Koroškem možno ugotavljati izvore okužb, pa je značilnost drugega vala trenutno tudi ta, da zdaj to ni več možno ugotavljati, saj ogromno ljudi ne ve, kje se je okužilo, ali pa to ne povedo, je dejala.

vpu/tz
© STA, 2020