Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V novem začasnem taborišču na Lezbosu več kot 240 okuženih z novim koronavirusom

Atene, 21. septembra - V novem začasnem taborišču za migrante na grškem otoku Lezbos je z novim koronavirusom okuženih več kot 240 prosilcev za azil, je sporočila grška agencija za javno zdravje.

Grčija, Lezbos.
Na grškem otoku Lezbos so v začasni šotorski center, ki so ga postavile grške oblasti, namestili 800 migrantov. Šotorski center so postavili potem, ko je prejšnji teden požar uničil begunski center Moria.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Med 7000 testiranimi prosilci za azil je bilo 243 pozitivnih. Testirali so tudi 120 policistov in 40 uslužbencev taborišča, vendar so bili vsi negativni.

Začasno taborišče so na hitro zgradili, potem ko je požar uničil taborišče Moria, največji migrantski center v Evropi. Več kot 12.000 ljudi, ki so ostali brez strehe nad glavo, je spalo ob cestah, na parkiriščih in celo na pokopališču.

Po dobrem tednu so namestitev dobili na nekdanjem strelišču grške vojske nekaj kilometrov stran, kjer so postavili začasno taborišče. Številni migranti niso želeli nazaj za ograjo, saj je spomin na slabe razmere v prenapolnjenem taborišču Moria še živ.

vb/jk/vb
© STA, 2020