Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ovirantlon kot možnost spoznavanja vsakdanjih izzivov oseb z oviranostjo

Ljubljana, 21. septembra - V okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi letos poteka Ovirantlon, triatlon z ovirami, s katerim želijo organizatorji obiskovalcem prikazati vsakdanje izzive oseb z oviranostjo. Ovirantlon si bo mogoče ogledati na Kongresnem trgu v Ljubljani vse od 10. do 17. ure, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Ljubljana.
Poligon OVIRANtlon, na katerem se obiskovalci lahko seznanijo s preprekami, s katerimi se v vsakdanjem življenju srečujejo gibalno ovirani, slepi in slabovidni ter gluhi in naglušni.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Z dogodkom želijo spodbuditi razmišljanje predvsem o tem, kako izboljšati okolje, ki nas obdaja, in ga narediti bolj prijazno ter dostopno.

Poligon Ovirantlona vsebuje tri sklope ovir, in sicer ovire, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani, ovire slepih in slabovidnih ter ovire, s katerimi se srečujejo gluhi in naglušni.

Projekt so pripravili Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana, številne nevladne organizacije in Javno podjetje Ljubljanski potniški promet.

zg/spc/spc
© STA, 2020