Navalni na Instagramu sporočil, da lahko diha sam

Berlin, 15. septembra - Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je danes na družbenem omrežju Instagram prvič po zastrupitvi z živčnim strupom novičok javil svojim podpornikom. Zapisal je, da je lahko včeraj cel dan dihal sam brez pomoči medicinskega ventilatorja. Ob fotografiji, na kateri je na bolniški postelji skupaj z družino, je zapisal še, da pogreša svoje privržence.

Nemčija, Berlin.
Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je danes na družbenem omrežju Instagram prvič po zastrupitvi z živčnim strupom novičok javil svojim podpornikom. Zapisal je, da je lahko v ponedeljek cel dan dihal sam brez pomoči medicinskega ventilatorja.
Na fotografiji Aleksej Navalni z ženo Julijo ter otrokoma Dario in Zaharjem v berlinski bolnišnici.
Foto: Instagram/Daria Navalni/dpa/STA

Iz berlinske bolnišnice Charite so že včeraj sporočili, da se njegovo zdravstveno stanje še naprej izboljšuje. Dodali so, da pri dihanju nič več ne potrebuje pomoči medicinskega ventilatorja. Občasno lahko zapusti bolniško posteljo.

Navalni, eden najvidnejših kritikov ruskega predsednika Vladimirja Putina, je 20. avgusta na notranjem letu v Sibiriji nenadoma in nepojasnjeno zbolel. V Nemčiji so v začetku septembra ugotovili, da je bil zastrupljen z novičokom.

blm/ms/blm
© STA, 2020