Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Papež pod stalnim nadzorom za koronavirus po stiku z okuženim kardinalom

Vatikan, 14. septembra - Papež Frančišek je pod stalnim nadzorom za koronavirus, potem ko se je sešel z okuženim filipinskim kardinalom Luisom Antoniom Taglejem, je danes sporočil vatikanski državni tajnik Pietro Parolin. Katoliški mediji sicer poročajo, da so najnovejši testi za ugotavljanje protiteles za novi koronavirus pri papežu negativni.

Vatikan.
Papež Frančišek je na svoji drugi splošni avdienci z verniki po premoru zaradi pandemije covida-19 pozval k več pozornosti glede varovanja zdravja vseh.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Filipinski kardinal Luis Antonio Tagle se je s papežem srečal 29. avgusta. Po vrnitvi v Manilo so prejšnji teden pri njem potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kardinal sicer nima nobenih simptomov covida-19, je pa v samoizolaciji na Filipinih.

83-letni Frančišek sicer od začetka septembra po večmesečni prekinitvi zaradi pandemije znova sprejema vernike na splošni avdienci v Vatikanu. Prejšnji teden je na avdienci prvič nosil zaščitno masko, kar naj bi bilo tudi prvič, da so ga z masko videli v javnosti.

mc/vr/mc
© STA, 2020