Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gasilci pogasili požar v Bejrutu

Bejrut, 11. septembra - Libanonskim gasilcem je danes uspelo pogasiti požar v pristanišču v Bejrutu, ki je izbruhnil včeraj. Gasilci so s pomočjo žerjavov danes pogasili še zadnja žarišča.

Libanon, Bejrut.
V Bejrutu je izbruhnil požar v skladišču na območju pristanišča, kjer je prejšnji mesec odjeknila silovita eksplozija, ki je uničila velik del prestolnice.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Požar je izbruhnil včeraj popoldne, ko so delavci izvajali popravila na nekaterih skladiščih, ki so preživela uničujočo eksplozijo prejšnji mesec. Požar so najverjetneje povzročile iskre z orodij, je razvidno iz prvih ugotovitev preiskave.

Mednarodni odbor Rdečega križa je sporočil, da so bile v enem od skladišč tudi zaloge hrane za več tisoč družin, ki potrebujejo pomoč v Libanonu in sosednji Siriji. Že vse od eksplozije 4. avgusta so skušali premakniti zaloge iz poškodovanega skladišča, vendar jim zaradi del v okviru zavarovanja območja to ni uspelo. Kot so dodali v izjavi, trenutno še ne morejo podati ocene, koliko zalog je bilo uničeno v eksploziji in požaru.

set/vr/set
© STA, 2020