Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Proti Lukovici na dobrodelni pohod za otroke s sladkorno boleznijo

Lukovica, 12. septembra - Pohodniki se bodo danes podali na dobrodelni pohod do sedeža Čebelarske zveze Slovenije na Lukovici, s katerim želijo izraziti podporo otrokom s sladkorno boleznijo in njihovim staršem ter poudariti pomen gibanja. Sklepna prireditev bo ob 16.30 pod Čebelarskem centru Slovenije, kjer bo danes tudi potica velikanka.

Ljubljana, Prešernov trg.
Ob svetovnem dnevu diabetesa so si lahko obiskovalci na info točki na Prešernovem trgu izmerili krvni sladkor in holesterol ter prejeli svoj izvod publikacije Diabetes, v kateri so zbrane najbolj aktualne vsebine o diabetesu v preteklem letu.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dobrodelni pohod Korak zase, korak za sladkorčke organizira Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s pediatrično kliniko in Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami. Častni pokrovitelj prireditve je predsednik republike Borut Pahor, dogodka se bo udeležila tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Z dobrodelno prireditvijo bodo zbirali sredstva za nakup ultrazvočne naprave za preglede sladkornih bolnikov. Med poglavitni cilji akcije je tudi priprava smernice za uporabo čebeljih pridelkov v prehrani diabetikov.

vpu/pa
© STA, 2020