Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti in nadzorniki tudi v skupnem nadzoru jadralnih padalcev niso zaznali kršitve

Nova Gorica, 10. septembra - Policisti ter letalski nadzorniki in nadzorniki agencije za civilno letalstvo so v soboto na pristajalnih mestih za jadralne padalce in jadralne zmajarje na območju Ajdovščine, Nove Gorice in Bovca izvedli skupni nadzor padalcev in zmajarjev.

Vipava.
Jadralni padalci.
Policisti z območja PU Nova Gorica in letalskimi nadzorniki ter nadzorniki Agencije za civilno letalstvo (CAA) so v času zadnjega vikenda oz. v soboto, 5. septembra med 10. in 16. uro na območju
policijskih postaj Ajdovščina in Bovec, izvajali skupni nadzor na pristajalnih mestih za jadralne padalce in jadralne zmajarje.
Foto: Agencija za civilno letalstvo (CAA)

Policisti in nadzorniki so preverjali spoštovanje določb uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu, ki med drugim določa pogoje za izdelavo, uporabo in vzdrževanje jadralnih zmajev ter padal, pa tudi pogoje, ki jih mora izpolnjevati pilot.

Nadzor so opravili na pristajalnih mestih v Dolgi Poljani pod vasjo Budanje v ajdovski občini ter na območju Bovca oz. tamkajšnjega letališča in Kobarida. Pri 40 jadralnih padalcih ob pregledu dokumentacije in preizkusu alkoholiziranosti niso ugotovili kršitev.

pa/vi/pa
© STA, 2020