Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po šestih letih nadaljevanje tožbe Intereurope proti Lovšinu

Koper, 9. septembra - Na koprskem sodišču se je z zaslišanjem izvedenca gradbeništva po šestih letih nadaljevala tožba Intereurope proti nekdanji upravi na čelu z Andrejem Lovšinom v zvezi z naložbami v Rusiji in Ukrajini.

Koper, okrožno sodišče.
Na koprskem okrožnem sodišču se je z zaslišanjem izvedenca gradbeništva po šestih letih nadaljevala tožba Intereurope proti nekdanji upravi na čelu z Andrejem Lovšinom v zvezi z naložbami v Rusiji in Ukrajini.
Nekdanja delavska direktorica v Intereuropi Ondina Jonke in njen odvetnika Aleksander Lisjak.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Izvedenec Dejan Žlajpah je v zvezi s projektom v Ukrajini ocenil, da je skupna cena bila nerealna in je bistveno odstopala od primerljivih investicij.

Sodnica Špela Grilc je odločila, da bo v zvezi z ukrajinskim projektom izdalo delno sodbo. Obravnavo ruskega projekta pa je preložila za nedoločen čas, saj nameravajo še zaslišati ruskega izvedenca.

Intereuropa je 37,5 milijona evrov težko odškodninsko tožbo zoper nekdanjega predsednika uprave Andreja Lovšina, zdaj že pokojnega Lovšinovega namestnika Zvezdana Markežiča oz. njegove dediče in delavsko direktorico Ondino Jonke zaradi vlaganj v Rusijo in Ukrajino vložila že leta 2010.

miv/jaz/jaz
© STA, 2020