Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V napadu na afganistanskega podpredsednika mrtvi in ranjeni

Kabul, 9. septembra - V napadu na afganistanskega podpredsednika Amrulaha Saleha sta bila davi ubita najmanj dva človeka, še 12 pa je bilo ranjenih, so sporočile afganistanske oblasti. Saleh v napadu ni bil ranjen.

Afganistan, Kabul.
V napadu na podpredsedniškega kandidata Amrulaha Saleha v Kabulu leta 2019 je bilo ubitih najmanj 20 ljudi, med njimi štirje policisti, ranjenih pa je bilo 50 ljudi.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Ta teroristični napad je bil neuspešen, Saleh je varen in dobro, je povedal vodja podpredsednikove tiskovne službe Razvan Murad.

Salehov sodelavec, ki je želel ostati neimenovan, je dejal, da je samomorilski napadalec, ki je imel na sebi bombo, napadel konvoj vozil s podpredsednikom, ko je zapustil dom. Bil je na poti v službo.

Saleh, ki velja za ostrega kritika talibanov, je prvi namestnik afganistanskega predsednika Ašrafa Ganija. Drugi podpredsednik je Sarvar Daniš. Saleh je napad preživel že pred lanskimi predsedniškimi volitvami. Ubitih je bilo najmanj 20 ljudi, večinoma civilistov, še okoli 50 pa jih je bilo ranjenih.

blm/spo/blm
© STA, 2020