Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Največji grški center za migrante na Lezbosu zajel požar

Atene, 9. septembra - Največji grški center za migrante Moria na otoku Lezbos je bil v jutranjih urah tako rekoč cel v plamenih, potem ko je ponoči v njem izbruhnilo več manjših požarov. Velik del prebivalcev centra, ki skupno gosti okrog 12.700 ljudi, so že evakuirali, žrtev naj ne bi bilo.

Grčija, Lezbos.
Dim nad največjim grškim centrom za migrante Moria na otoku Lezbosu, ki ga je v jutranjih urah skoraj v celoti uničil požar. Velik del prebivalcev centra so evakuirali, žrtev naj ne bi bilo.
Foto: dpa/STA

Požari so se razširili tako znotraj centra kot izven glavnega poslopja, kjer v nasadu oljk številni migranti spijo v šotorih.

Glede na nekatere navedbe so bili požari sproženi po uporu nekaterih prebivalcev centra, ki bi po okužbi z novim koronavirusom ali bližnjim stikom z okuženim morali v samoizolacijo. Gasilci navajajo, da so jim določene skupine migrantov preprečevale vstop na območje.

Minuli teden so v centru zabeležili prvi primer okužbe s koronavirusom, zaradi česar so oblasti zanj odredile 14-dnevno karanteno. Odtlej so okužbo potrdili pri 35 ljudeh.

spo/blm/spo
© STA, 2020