Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

EU obžaluje zavezo Srbije glede selitve veleposlaništva v Jeruzalem

Bruselj, 7. septembra - EU je danes izrazila zaskrbljenost in obžalovanje zaradi zaveze Srbije v okviru nedavnega dogovora v Beli hiši glede selitve srbskega veleposlaništva v Izraelu iz Tel Aviva v Jeruzalem. Glede vprašanja, ali sta srbsko in kosovsko vodstvo vedeli, kaj podpisujeta v Washingtonu, pa so v Bruslju dejali, da je to treba vprašati njih.

ZDA, Washington.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta v Beli hiši v prisotnosti ameriškega predsednika Donalda Trumpa podpisala sporazum o gospodarskih odnosih. V njem naj bi bilo za 13 milijard dolarjev poslov, ki bodo koristili obema državama.
Foto: dpa/STA
Arhiv: dpa/STA

Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta se danes v Bruslju sestala v okviru dialoga za normalizacijo odnosov pod okriljem EU, potem ko sta pred dnevi v Beli hiši podpisala sporazuma o izboljšanju gospodarskih odnosov.

EU je ob tem dala vedeti, da je dogovor iz Washingtona zrasel na napredku, doseženem v minulih letih v okviru dialoga pod evropskim okriljem, ter da dialog z EU ostaja ključna platforma za normalizacijo odnosov Kosova in Srbije.

pm/mc
© STA, 2020