Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vučić in Hoti v skupni izjavi z zavezo procesu pod okriljem EU

Bruselj, 7. septembra - Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta pred današnjim srečanjem v okviru dialoga za normalizacijo odnosov pod okriljem EU v skupni izjavi potrdila, da je integracija v EU njuna največja prioriteta, in se zavezala k nadaljevanju prizadevanj v okviru dialoga kot ključnega elementa na poti v EU.

ZDA, Washington.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta v Beli hiši v prisotnosti ameriškega predsednika Donalda Trumpa podpisala sporazum o gospodarskih odnosih. V njem naj bi bilo za 13 milijard dolarjev poslov, ki bodo koristili obema državama.
Foto: dpa/STA
Arhiv: dpa/STA

S tega vidika so lahko dokumenti, nedavno dogovorjeni v Washingtonu na temelju zavez v okviru dotedanjega dialoga pod okriljem EU, koristen prispevek v prizadevanjih za celovit in pravno zavezujoč sporazum o normalizaciji odnosov, še piše v skupni izjavi.

EU je tako pred današnjim srečanjem, ki poteka le nekaj dni po tem, ko sta Vučić in Hoti v Beli hiši podpisala sporazum o gospodarskih odnosih, dala vedeti, da dialog pod njenim okriljem ostaja ključna platforma za normalizacijo odnosov Kosova in Srbije.

pm/jk
© STA, 2020