Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Srbski predsednik in kosovski premier v Beli hiši podpisala sporazum o gospodarskih odnosih

Washington, 4. septembra - Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta danes v Beli hiši v prisotnosti ameriškega predsednika Donalda Trumpa podpisala sporazum o gospodarskih odnosih. V njem naj bi bilo za 13 milijard dolarjev poslov, ki bodo koristili obema državama. Trump je poudaril, da sta se Srbija in Kosovo zavezala normalizaciji gospodarskih odnosov.

ZDA, Washington.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Avdullah Hoti sta v Beli hiši v prisotnosti ameriškega predsednika Donalda Trumpa podpisala sporazum o gospodarskih odnosih. V njem naj bi bilo za 13 milijard dolarjev poslov, ki bodo koristili obema državama.
Foto: dpa/STA

Kosovski predsednik Hashim Thaci je podpis sporazuma pozdravil na Twitterju, kjer se je zahvalil Trumpu za vodstvo pri tem procesu.

Predstavniki obeh držav so pogovore pod pokroviteljstvom Bele hiše začeli včeraj, ko naj bi po trditvah srbske delegacije ZDA skušale dogovoru dodati tudi medsebojno priznanje med Srbijo in Kosovom. Vučić je dejal, da so vztrajali, da se točka o priznanju črta iz dogovora.

mc/rp/mc
© STA, 2020