2TDK: Pismo GZS razumemo kot željo po razveljavitvi razpisa za glavna dela

Ljubljana, 4. septembra - V 2TDK pismo, ki ga je na ministra Jerneja Vrtovca naslovila Gospodarska zbornica Slovenije, razumejo kot željo po razveljavitvi razpisa za glavna gradbena dela za drugi tir. Izjava prvega moža Dušana Zorka, do katere so kritični v GZS, je vzeta iz konteksta, saj so med izbranimi kandidati tudi slovenska podjetja v vlogi partnerjev ali podizvajalcev, razen pri enem ponudniku, so dodali.

Ljubljana, Hiša EU.
Predstavitev študije z naslovom Analiza vpliva projekta izgradnje drugega tira Divača-Koper na slovensko gospodarstvo, predstavila sta jo avtorja Igor Masten in Aleš Groznik.
Generalni direktor 2TDK Dušan Zorko.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Če bodo izbrani, bodo slovenski gradbinci dobili reference, kar je eden od ključnih ciljev, ki jih je 2TDK zasledoval pri načrtovanju razpisne dokumentacije, so poudarili.

Generalno direktorico GZS Sonjo Šmuc, direktorja združenja za svetovalni inženiring Slovenka Henigmana in predsednika zbornice gradbeništva in industrije gradbenih materialov Kristjana Mugerlija je zmotila Zorkova izjava, da slovenski gradbinci sami niso v stanju zgraditi projekt.

zc/mlu/mlu
© STA, 2020