Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Evropska gastronomska regija priložnost za krepitev lokalne preskrbe s hrano

Maribor, 4. septembra - Projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021 je po besedah razpravljavcev na današnji okrogli mizi v Mariboru priložnost, da se okrepi verige lokalne preskrbe s hrano. Tu je namreč še veliko manevrskega prostora, z boljšim povezovanjem med pridelovalci in gostinci ter promocijo pa se lahko spodbuja tudi turizem.

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Razprava z naslovom Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič je na okrogli mizi v sklopu uličnega festivala na Cafovi ulici še spomnil, da je na pomen lokalne preskrbe s hrano opozorila tudi epidemija novega koronavirusa, zato je zdaj pravi čas za takšne akcije.

Gostinci se po besedah predsednika sekcije za gostinstvo in turizem v Obrtni zbornici Slovenije Blaža Cvara že pospešeno pripravljajo na prihodnje leto, pogrešajo pa več sistemske podpore, tako pri povezovanju s pridelovalci kot promociji.

ase/mlu
© STA, 2020