Evropska gastronomska regija priložnost za krepitev lokalne preskrbe s hrano

Maribor, 4. septembra - Projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021 je po besedah razpravljavcev na današnji okrogli mizi v Mariboru priložnost, da se okrepi verige lokalne preskrbe s hrano. Tu je namreč še veliko manevrskega prostora, z boljšim povezovanjem med pridelovalci in gostinci ter promocijo pa se lahko spodbuja tudi turizem.

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Ulični festival lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Razprava z naslovom Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.592 znakov (brez presledkov) oziroma 455 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ase/mlu
© STA, 2020