Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Pošti Slovenije opozarjajo na možnost spletne prevare

Maribor, 31. avgusta - Na Pošti Slovenije opozarjajo na lažna elektronska sporočila, ki znova zlorabljajo njihovo celostno grafično podobo. Prejemnik takšnega sporočila prejme lažno obvestilo, da ga čaka paket, za katerega je treba plačati 2,99 evra poštnine. Prejemnikom svetujejo, naj bodo pozorni na takšna elektronska sporočila in jih ignorirajo oziroma zbrišejo.

Ljubljana.
Na Pošti Slovenije opozarjajo na lažna elektronska sporočila, ki znova zlorabljajo njihovo celostno grafično podobo. Prejemnik takšnega sporočila prejme lažno obvestilo, da ga čaka paket, za katerega je treba plačati 2,99 evra poštnine.
Foto: STA

Najverjetneje gre za prevaro, če se ljudje ne spomnijo, da bi karkoli naročili in ne pričakujejo pošiljke, če na spletnem sledenju pošiljkam pošiljka za navedeno sprejemno številko ne obstaja ali če je zanjo poštnino mogoče plačati le prek spleta in samo s plačilnimi karticami.

Prav tako se običajno v takšnih primerih v vsebini elektronskega sporočila pojavljajo slovnične napake ali napačni stavki, ali pa je sporočilo poslano iz elektronske pošte, ki ne vsebuje domene posta.si.

gm/mrn
© STA, 2020