Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Borrell: Zunanji ministri EU dosegli dogovor o sankcijah za Belorusijo

Berlin, 28. avgusta - Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je sporočil, da so zunanji ministri članic EU danes na neformalnem zasedanju v Berlinu dosegli politični dogovor, da EU uvede sankcije proti približno 20 posameznikom režima beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka.

Nemčija, Berlin.
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell in nemški zunanji minister Heiko Maas na novinarski konferenci po neformalnem zasedanju zunanjih ministrov članic EU v Berlinu.
Borrell je sporočil, da so zunanji ministri članic EU dosegli politični dogovor, da EU uvede sankcije proti približno 20 posameznikom režima beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka.
Foto: dpa/STA

Sankcije bodo uperjene proti visokim političnim predstavnikom, ki so bili vpleteni v volilne poneverbe in zatiranje protestnikov, je sporočil Borrell.

Poleg tega je pozval Rusijo, naj ne posreduje v Belorusiji, kot je to včeraj nakazal ruski predsednik Vladimir Putin. Kot je sporočil, ima Rusija v pripravljenosti posebno enoto za posredovanje v Belorusiji, če bodo protesti ušli izpod nadzora.

ms/vb/ms
© STA, 2020